Cosmelan/Dermamelan zijn behandelingen gericht op pigmentstoornissen. Hyperpigmentatie (te veel aan pigment) is een veelvoorkomend probleem. Met de Cosmelan of Dermamelan wordt de melaninevorming plaatselijk en uitwendig verminderd. Deze behandeling is zo doeltreffend doordat de producten zich richten op het MSH-hormoon die wordt onderdrukt. Dit is het hormoon die verantwoordelijk is voor het produceren van melanine (pigment). Afhankelijk van de diepteligging van het pigment wordt er met uw behandelaar gekeken of u in aanmerking komt voor de Cosmelan of Dermamelan behandeling.

De Cosmelan/ Dermamelan behandeling wordt wereldwijd gebruikt door huidtherapeuten en dermatologen en wordt gezien als de gouden standaard bij de behandeling van pigment. Het is al meer dan 30 jaar een van de krachtigste behandelingen tegen pigmentatie op dit moment.

De Cosmelan/ Dermamelan behandeling bevat het werkstof Amelan. Deze zorgt ervoor dat niet alleen het oppervlakkige pigment eraf schilfert, maar ook dat het dieper gelegen pigment ingekapseld wordt.  Niet te vergeten dat het de productie van melanine tegen gaat. Hierdoor wordt de komst van nieuw pigment onderdrukt. Cosmelan is geschikt voor alle huidtypes (type 1-6). Het is de nummer 1 behandeling voor mensen met de getinte huid. Pigmentvlekken te wijten aan hyperpigmentatie, melanine of ouderdomsvlekken worden verzacht en verwijderd.

Met de Cosmelan/ Dermamelan behandeling ziet u al na 1 behandeling resultaat! Afhankelijk van de ernst en oorzaak van de pigmentvlekken bepaalt hoe snel het resultaat zichtbaar zal zijn. Of uw pigment compleet zal verdwijnen of in grote mate zal verlichten is afhankelijk van de aard van het pigment. Wij plannen vooraf een intakegesprek met een goed behandelplan.

Voor een depigmentatie behandeling die 30% sterker is dan de Cosmelan, bieden wij de Dermamelan behandeling aan. 

De behandeling is geschikt voor: 

  • Zonbeschadiging
  • Oudersomsvlekken
  • Hyperpigmentatie
  • Melasma (zwangerschapsmasker)

Prijs

Intake + huidscan  15,- openingsactie €0,00
Cosmelan € 700,-
Dermamelan € 800,-

De meeste behandelingen van ons komen in aanmerking voor vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze behandeling maak gebruik van onze vrijblijvende intakegesprek.